Ook deze week weer één van mijn verhaaltjes voor het slapen gaan.


Want ook deze week zag ik weer cliënten met slaapproblemen: een guppie van bijna twee jaar dat dat haar leven lang al graag haar ouders uit hun slaap houdt; een jonge vrouw van 22 die wakker ligt omdat ze depressief is en depressief wordt van al dat wakker liggen; een vrouw van 85 die ’s nachts zo vaak haar bed uit moet om te plassen dat ze daardoor niet voldoende slaap krijgt.

Het helpt, bij kinderen en volwassenen, om een prettige routine te hebben voor het slapen gaan. Bouw wat rustige bezigheden in: eventueel in warm bad, tanden poetsen, omkleden, een verhaaltje (voor)lezen, de dag doornemen en laat kinderen bijvoorbeeld drie dingen noemen waar ze die dag gelukkig van werden. Neem even de tijd voor elkaar.

Ken je mensen met slaapproblemen, ik kom graag met ze in contact.
Ik wens jullie voor vanavond alvast een goede nacht.